Het volgen van een proefles is vanaf mei 2021 weer mogelijk.

Je kunt je vanaf heden aanmelden voor de cursussen welke in september 2021 van start gaan.

Voor het volgen van een proefles  kun je het contactformulier invullen. We houden rekening met de RIVM Corona regels. 


Cursussen Tekenen, Schilderen, Kleuren Mengen en nu ook  Portret Tekenen en Schilderen!  Volg een proefles voor € 25,-

SCHILDEREN  MET OLIEVERF
In deze lessen voor teken- en schilderliefhebbers ontdek je een wereld aan mogelijkheden. Naast basiskennis leer je nog beter te kijken en je kennis en vaardigheden te verbeteren. Iedereen wordt op zijn of haar eigen niveau begeleid. Er wordt gewerkt in kleine groepen van 4 personen in het eigen atelier van SAM Paintings, in een prettige ongedwongen sfeer. Zowel voor de teken- als voor de schilderlessen zijn er lesmappen samengesteld met daarin alle belangrijke informatie overzichtelijk samengebracht. Hierin kun je de lesstof nog eens nalezen.

PROEFLES EN LESSEN  VOLGEN
Je kunt een proefles van 2 uur volgen voor € 25,- dit is inclusief materiaalgebruik.  Daarna kun je bij interesse een 10 lessenkaart kopen.  Je gaat dan om de twee weken lessen volgen, met maximaal 4 cursisten per groep. De lessen starten in september 2021.

In de tekenlessen worden diverse thema's behandeld zoals: (nog beter) leren tekenen, materiaalkennis, grijswaarden, de kleurencirkel, perspectief en compositie.  Ook zal er met verschillende materialen gewerkt worden.

In de schilderlessen kies je zelf een onderwerp,  je kunt hiervoor gebruik maken van een (eigen) foto. Naast informatie over diverse schildertechnieken wordt ook aandacht besteed aan materiaalkennis, grijswaarden, kleurenleer, compositie, perspectief, mediums en vernissen. Je start met een nieuw schilderij waarmee je volledig wordt begeleid van het begin tot het einde. Je bepaalt jouw eigen tempo.

Tijdens de proefles gebruik je materiaal van SAM Paintings.  Vanaf de eerste les dien je zelf voor teken-en schildermaterialen te zorgen. Je ontvangt tijdig een materiaallijst.

Als je interesse hebt kun je je hier aanmelden voor de proefles of voor een cursus.


KLEUREN MENGEN
Je kunt ook de cursus KLEUREN MENGEN (10 lessen) volgen!

Je krijgt handige informatie over het samenstellen van een kleurenpalet.  Je leert mengen met primaire kleuren,  je leert hoe je start en welke kleuren je kunt gebruiken bij het schilderen van o.a. luchten, wolken en de zee. Een gouden ring of een koperen kan?  Fluweel en/of zijde?  Door kennis en het gebruik van de juiste kleurencombinaties leer je metalen, edelmetalen, stoffen en nog veel meer zaken levensecht  te schilderen. 

Bij deze cursus hoort een hand-out map waarin je alle lessen, de receptuur en de oefeningen nog eens na kunt lezen.

Als je interesse hebt kun je je hier aanmeldenCURSUS PORTRET TEKENEN & SCHILDEREN (10 LESSEN).

In september kun je starten met de cursus PORTRET Tekenen & Schilderen, een leuke en leerzame cursus, bestaande uit 10 tweewekelijkse lessen.  Je kunt je via het contactformulier of telefonisch aanmelden, of volg eerst een proefles. Ook bij deze cursus wordt gewerkt met een hand-out map, waarin je alle lessen, de voorbeelden en oefeningen kunt nalezen.

Na deze 10 lessen kun je de cursus "Portrettekenen & Schilderen onder begeleiding" volgen.

Als je interesse hebt kun je je hier aanmelden.TEKENRASTERS BESTELLEN
Vanaf heden kun je bij SAM Paintings een handige set tekenrasters bestellen. Deze set is een fijn hulpmiddel voor het vergroten of verkleinen van een tekening, foto of ander voorbeeld om deze goed over te nemen op een drager (schilderdoek, paneel etc.)  De set bevat de volgende doorzichtige rasters: 5 x 5 cm, 2,5 x 2,5 cm, 2 x 2 cm, 1 x 1 cm en 0,5 x 0,5 cm. Van elke versie is ook een papieren exemplaar bijgevoegd alsmede een vel transferpapier en een blanco papier / beschermvel. Deze set is in A4 formaat uitgevoerd en bevat een duidelijke instructie. Een set kost €15,-  excl. verzendkosten. Verzendkosten bij één set €2,50 / bij twee, drie of vier sets €3,50  Vanaf vijf sets worden er geen verzendkosten in rekening gebracht. Bestellen? Vul het formulier in op de contactpagina en vermeld het aantal rasters in de omschrijving.